Paus nodigt voor de synodewake van zaterdag

Na het zondagse Angelusgebed nodigde paus Franciscus alle christenen uit om komende zaterdag samen met hem en andere kerkleiders een gebedswake te houden op het Sint-Pietersplein.

De paus zei: “Ik hernieuw mijn uitnodiging om deel te nemen aan de oecumenische gebedswake getiteld ‘Samen’, die aanstaande zaterdag 30 september zal plaatsvinden op het Sint-Pietersplein, ter voorbereiding voor de Synodale Vergadering die op 4 oktober zal beginnen.”

De synode toevertrouwen aan de Heilige Geest

Er worden ongeveer 3.000 jongeren uit 40 verschillende landen verwacht bij de wake, die op zaterdag 30 oktober van 17.00 tot 19.00 uur wordt gehouden .

Paus Franciscus zal worden vergezeld door twaalf vertegenwoordigers van verschillende christelijke tradities, waaronder de oecumenische patriarch van Constantinopel, Bartholomeus I en Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury.

Zr. Nathalie Becquart, ondersecretaris van het secretariaat-generaal van de synode, zei begin vorige maand op een persconferentie in het Vaticaan dat het centrale doel van de wake is om de synode aan de Heilige Geest toe te vertrouwen: “Deze gebedswake zal de toewijding aan eenheid en vrede uitstralen in deze wereld die verscheurd wordt door zoveel verdeeldheid, evenals het belang van gebed voor de eenheid van alle christenen”.

bron: Vatican News
beeld: Vatican Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *