Diaconale thema-avond 18 oktober

Armoede, eenzaamheid, de vluchteling?

Woensdagavond 18 oktober a.s. wordt door het bisdom van ’s-Hertogenbosch een diaconale thema-avond georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst maakt u kennis met concrete voorbeelden van een arm persoon, een eenzame jongere en een vluchteling.
Welke weg zijn zij tot nu toe gegaan en hoe gaan zij verder; wat hebben mensen die zij op deze tocht ontmoet hebben, voor hen betekent en hebben wijzelf in onze omgeving handen en voeten gegeven aan de noodkreet van deze mensen?
De verhalen die wij zullen horen kunnen ons tot inzicht brengen en helpen bij de vraag hoe wij voor deze mensen iets kunnen betekenen.

Zijn wij -op onze wijze- geroepen om in te stappen in het verhaal van de Emmaüsgangers? Durven wij mensen te zijn die, vanuit een evangelische opdracht, andermans naaste willen zijn?

U bent van harte uitgenodigd om woensdag 18 oktober daadwerkelijk kennis te maken met deze mensen, hen te ontmoeten en hun verhaal te horen tijdens de diaconale avond.
We gaan aan de hand van de Docat (het diaconale werkboek) met elkaar in gesprek. Een gesprek om bij onszelf op zoek te gaan voor wie, voor wat en waar we werkelijk de naaste willen zijn.

Durft u de ontmoeting aan? Dan zien wij uw aanmelding graag tegemoet. Deze avond wordt gehouden in het Sint-Janscentrum van 19.30 uur tot (maximaal) 21.30 uur.

Praktische informatie:
Datum:
 woensdag 18 oktober van 19.30 tot max. 21.30 uur.
Locatie: Sint-Janscentrum (Papenhulst 4, ‘s-Hertogenbosch).
Aanmelding: Via onderstaand aanmeldformulier (vóór 13 oktober).

Naam*

Adres

Postcode

Woonplaats

Telefoonnummer

E-mailadres*

Aanwezig bij de thema-avond diaconie op woensdag 18 oktober
nee ja
Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *