Schuldhulpmaatje introduceert de ‘potjescheck’

Nieuw instrument om de armen te bereiken 

Er zijn steeds meer mensen die niet rond kunnen komen. Er worden allerlei regelingen bedacht om hen tegemoet te komen. Maar omdat de overheid gewantrouwd wordt blijft veel geld op de plank liggen. Peter Rijsdijk, directeur van SchuldHulpMaatje, bedacht er iets op. En hij kreeg een groot aantal landelijke vrijwilligersorganisaties mee voor zijn plan: een ‘potjescheck’ op al bestaande of nog op te zetten inlooppunten of thuis met een Maatje.

Deze hebben een veel lagere drempel dan gebouwen van de overheid. Minister Carola Schouten bleek bereid een flinke subsidie te geven. Zo krijgt ook onze kerk een tijdelijk coördinator. Op een groeiend aantal plaatsen blijkt dat het werkt: wie de potjescheck laat doen door een gekwalificeerde vrijwilliger blijkt, als hij of zij in aanmerking komt voor een bijdrage uit een of meer potjes, gemiddeld recht te hebben op 350 euro.  

Hoe werkt het? Als een Caritaswerkgroep of een parochie of een diaconale (maatschappelijke) organisatie mee wil doen meldt deze zich via inge.bomhof@schuldhulpmaatje.nl. 

lees het volledige artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *