Paus’ bezoek aan COP28 raakt ‘een onderwerp dat hem nauw aan het hart ligt’

De directeur van het persbureau van de Heilige Stoel, Matteo Bruni, presenteerde de komende apostolische reis van paus Franciscus naar Dubai, waar hij de COP28-klimaatconferentie zal toespreken. Het is de eerste keer dat een paus een dergelijke VN-conferentie bijwoont en persoonlijk toespreekt. Hij zal ook wereldleiders ontmoeten en de inauguratie bijwonen van het eerste COP Faith Pavilion.

Schema van bezoek

Tijdens een persconferentie op dinsdag presenteerde de directeur van het persbureau van de Heilige Stoel, Matteo Bruni, journalisten het schema voor de reis.

aankomst vrijdag 1 december 20.25 uur lokale tijd in Dubai.
2 december gaat hij naar Dubai’s Expo City, een hightech groene wijk die is ontworpen als model voor het stadsleven. Daar zal hij rond 09.15 uur Dubai-tijd de COP28-vergadering toespreken.
De rest van de dag zal hij in besloten kring bilaterale ontmoetingen hebben met verschillende wereldleiders. De gesprekken zullen relatief kort zijn en met name gewijd zijn aan de klimaatproblematiek.
Op zondag 3 december zal hij de inauguratieceremonie bijwonen van het COP28 Faith Pavilion, dat bedoeld is als een mondiaal platform om geloofsbetrokkenheid en interreligieuze dialoog over de klimaatcrisis te bevorderen.
Daarna zal hij terugvliegen naar Rome waar hij rond 14.30 uur zal aankomen.

Verdere details

In een gesprek met journalisten wees Matteo Bruni op het nauwe verband tussen dit bezoek en de onlangs gepubliceerde apostolische exhortatie van de paus over de klimaatcrisis, Laudate Deum.
De paus zal worden vergezeld door kardinaal Michael Czerny, prefect van het dicasterie voor de bevordering van de integrale menselijke ontwikkeling, en kardinaal Miguel Ayuso, prefect van het dicasterie voor de interreligieuze dialoog.

bron: Vatican News

Klik hier om kennis te nemen van de verwachtingen die een Duitse milieudeskundige heeft m.b.t. COP 28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *