Paus luncht met armen tijdens een onvergetelijk moment van vriendschap

Na het zondagse Angelus ontmoetten zo’n 1200 gasten in de Paulus VI-zaal, paus Franciscus. bij een zondagse lunch. De zaal was omgetoverd tot een groot en uniek restaurant voor de gebruikelijke jaarlijkse lunch op de Werelddag van de Armen.

De paus begon de lunch met een zegen toen hij de Heer dankte voor dit “moment van vriendschap, allemaal samen”, voor de maaltijd en voor degenen die deze hadden bereid. De tafels versierd met witte en gele bloemen vormden een kleurrijke achtergrond voor beelden die een onvergetelijk moment van welkom, bezorgdheid, zorg en liefde vastlegden voor iedereen die de rest van het jaar op straat leeft.

Het Dicasterie voor de Dienst van Liefde organiseerde het evenement, terwijl Hilton Hotels de lunch verzorgde, waarbij speciale aandacht aan het menu werd besteed, zodat de aanwezige mensen met verschillende geloofsachtergronden van de maaltijd konden genieten. Op het menu stonden cannelloni met Romeinse ricotta en spinazie met een Parmigiano Reggiano-saus, gebakken witte gehaktballetjes met een velouté van San Marzano-tomaten en basilicum met een bloemkoolpuree, gevolgd door Tiramisù en kleine gebakdesserts. 

Voordat hij vertrok, bedankte de paus iedereen voor het mogelijk maken van de lunch en voor het creëren van een feestelijke sfeer.  

bron en beeld: Vatican News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *