De grondwet als ‘struikelsteen’

door Carolien Geelkerken, directeur VKMO

Onze samenleving staat onder druk. Ik lees het telkens weer. De zorg staat onder druk. De huishoudpotjes van velen staan onder druk. De woningmarkt staat onder druk. Het onderwijs staat onder druk. Ter Apel bezwijkt onder de druk, daardoor leef ik in een land waarin de UNHCR en het Rode Kruis in moeten grijpen. Om me diep voor te schamen. 

Veel mensen leven in onzekerheid en hebben het gevoel geen toekomstperspectief te hebben, misschien hebben we dit collectief onderschat. Hebben we signalen gemist. Het is vanuit hun gezichtspunt gezien niet raar dat een deel van deze mensen het heil zoekt bij mensen die wel duidelijkheid en perspectief lijken te bieden…

Lees het volledige artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *