Israël trekt landarbeiders aan uit Afrika

De Palestijnse en Thaise landarbeiders op de Israëlische velden zullen worden vervangen door Afrikanen: na ongeveer 220 arbeiders die de afgelopen weken in Malawi zijn gerekruteerd, is het nu de beurt aan 1.500 Keniaanse boeren.

Dat meldt het Vaticaanse persbureau fides uit Nairobi. Volgens het Keniaanse ministerie van Arbeid zullen de tijdelijke arbeidskrachten worden aangenomen op basis van verlengbare contracten van drie jaar.

Gemengde reacties in Kenia

Er is een ernstig tekort aan landarbeiders in Israël, aangezien meer dan 10.000 arbeidsmigranten, voornamelijk Thaise staatsburgers, de landbouw hebben verlaten sinds de Hamas-aanval op 7 oktober. Palestijnse arbeiders, die voorheen bijna twintig procent van de Israëlische landbouwbevolking uitmaakten, mogen vanwege het conflict niet werken.
De aankondiging om Keniaanse arbeiders naar Israël te sturen roept gemengde reacties op in Kenia. Deze variëren van zorg om de veiligheid van de werknemers tot steun voor de deal met Israël. Veel Kenianen hebben dringend behoefte aan een baan als gevolg van de werkgelegenheidscrisis in hun land en de stijgende kosten van levensonderhoud.

bron: fides – sk
Beeld: Vatican News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *