Verschillende benaderingen in de katholieke kerk

De nieuwe instructies van het Vaticaan zouden een koerscorrectie kunnen afdwingen voor een aantal katholieke bisschoppen. conferenties in Europa, waar de afgelopen maanden diverse richtlijnen zijn opgesteld of gepubliceerd, zo meldt The National Catholic Reporter.

In september publiceerden de katholieke bisschoppen van België richtlijnen die onder meer een gebed en een zegen voor homoseksuele relaties omvatten, waarbij ze onderscheid maakten tussen deze zegeningen en sacramentele huwelijksceremonies.

In maart stemden katholieke bisschoppen in Duitsland voor het goedkeuren van plannen voor zegeningen voor mensen van hetzelfde geslacht, en in september stemden verschillende priesters in Keulen een openbare zegening voor homoparen uit, in weerwil van de conservatieve leider van hun bisdom.hield

Eerder deze maand heeft de Kerk van Engeland officieel het zegenen van mensen van hetzelfde geslacht voor koppels goedgekeurd, ook binnen de context van haar liturgieën, hoewel de De kerk verbiedt nog steeds kerkelijke bruiloften voor homoparen. Net als binnen de katholieke kerk is deze stap al jaren de bron van heftige discussies.

bron: NCRonline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *