Paus Franciscus even naar ziekenhuis voor onderzoek

Paus Franciscus bezocht woensdag 28 februari kort het Gemelli Isola-ziekenhuis in Rome, gelegen op het Tibereiland. Het bezoek van Franciscus aan het ziekenhuis, gemeld door ANSA, het belangrijkste Italiaanse persbureau, werd bevestigd door het Vaticaan, dat spreekt van “enkele diagnostische tests”. Er is “niets om je zorgen over te maken”, vertelde een Vaticaanse bron aan La Croix .

Tijdens de audiëntie liet de paus zijn tekst voorlezen door een van zijn assistenten omdat hij, zoals hij aangaf nog steeds “een beetje verkouden” was. Aan het einde van de audiëntie sprak hij wel met schorre stem een paar zinnen uit met de oproep tot verzet tegen antipersonneelsmijnen bgv de 25e verjaardag van de conventie tegen het gebruik van deze wapens die met name onschuldigen treffen. ook nog na jaren.
De paus bracht, aansluitend op de algemene audiëntie, ongeveer een uur door met het begroeten van de gelovigen voordat hij naar het ziekenhuis ging in een Fiat 500 met getinte ramen. Hij verbleef daar een klein uur.

De gezondheid van de paus wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Eerder had de paus een aantal van zijn afspraken afgezegd vanwege wat het Vaticaan omschreef als “een milde griepachtige aandoening”. Dit was het geval op zaterdag 24 februari en twee dagen later, op maandag 26 februari. Franciscus verscheen echter wel op zondag 25 februari om het Angelus te presideren.

De gezondheid van Franciscus, die op 17 december zijn 87e verjaardag vierde, wordt in het Vaticaan nauwlettend in de gaten gehouden , vooral als het gaat om luchtweginfecties. De voormalige aartsbisschop van Buenos Aires moet al sinds zijn 21e een deel van een long missen vanwege de behandeling van pleuritis.

bron: Ansa/LaCroixinternational

beeld: https://ledicoladelsud.it/fatebenefratelli-isola-tiberina-la-gestione-affidata-a-gemelli-isola-

Read more at: https://international.la-croix.com/news/religion/pope-francis-visits-hospital-for-tests/19264

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *