Zorgen om gezondheid paus Franciscus

Het Gemelliziekenhuis in Rome, ook wel het ziekenhuis van de paus genoemd.

In de zijlijn van zijn berichtgeving over het geplande pausbezoek aan België meldt de doorgaans goed ingevoerde Vaticaankenner Hendro Munsterman van het Nederlands Dagblad over de zorgen die er in het Vaticaan bestaan over de gezondheid van de paus. |

Munsterman schrijft: ” De gezondheid van Franciscus is stukken zorgwekkender dan naar buiten wordt getoond. Zijn artsen maken zich volgens uiterst betrouwbare bronnen grote zorgen. De 87-jarige Franciscus is weliswaar scherp en helder van geest, maar lichamelijk dreigt hij in te storten. ‘Het kan echt ieder moment gebeurd zijn’, zegt een ingewijde bezorgd.”

En de paus zelf….
De gezondheid van de paus zou een reden kunnen zijn waarom hij het bezoek aan België alsnog afzegt.
In een interview afgelopen januari sprak de paus zelf over zijn gezondheid: Hij maakte een luchtig grapje dat hij “nog in leven” is, ondanks enkele eerdere gezondheidsproblemen waaronder twee ziekenhuisopnames en bronchitis, waardoor hij zijn geplande reis naar Dubai naar de klimaattop op doktersadvies afzegde. En wat betreft aftreden zei de paus in datzelfde interview: “Het is noch een gedachte, noch een zorg, noch een verlangen op dit moment.” Hij maakte duidelijk dat hij, zolang hij in staat is om te dienen, zijn rol blijft vervullen. “Afstand nemen is een overweging voor de toekomst”.

lees ook een artikel van Peter Decroubele, expert religie bij VRT

beeld[: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *