Paasgedachte paus Franciscus

“Grafsteen voor het hart”

‘Soms hebben we het gevoel dat er een grafsteen is gerold bij de ingang van ons hart, waardoor het leven is verstikt, het vertrouwen is uitgedoofd, wij gevangen zijn gezet in het graf van angst en bitterheid, ons de weg naar vreugde is ontzegd en de hoop is geblokkeerd.
Dan moet je naar Jezus kijken. ‘Nadat hij onze menselijkheid had aanvaard, daalde hij af in de afgrond van de dood en stak deze over in de kracht van zijn goddelijk leven, waardoor voor ieder van ons een onmetelijke kloof van licht werd geopend.
Vanwege Jezus’ opstanding kan geen enkele ervaring van mislukking en pijn, ongeacht hoeveel pijn het ons doet, het laatste woord hebben over de betekenis en bestemming van ons leven als we ons door Jezus bij de hand laten nemen.”

beeld: https://www.vaticannews.va/ Paus Franciscus tijdens de paaswake in de Sint Pieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *