Notker Wolf (83)(Benedictijn) overleden

Overleden aan hartaanval |

De aartsabdij van Saint Ottilien maakte donderdag de omstandigheden bekend van de dood van haar bekende lid Notker Wolf. De monnik stierf laat in de avond van 2 april in het luchthavenhotel in Frankfurt am Main.

Op tweede Paasdag begeleidde hij sinds Paasmaandag een pelgrimstocht in de voetsporen van Sint-Benedictus in Italië. Toen hij zich steeds onwel voelde, vloog hij vroeg naar huis. Hij stierf aan een hartaanval terwijl hij de nacht doorbracht in Frankfurt.

Een van de beroemdste Duitse geestelijken

Wolf was zestien jaar lang abt-primaat van de benedictijnen in Rome. Door boeken en talloze media-optredens werd hij een van de beroemdste Duitse geestelijken. Vanaf 1977 leidde hij 23 jaar lang zijn thuisklooster.

Het door Sankt Ottilien gepubliceerde overlijdensbericht benadrukt dat Wolf als leider ‘een meer hiërarchische stijl vertaalde naar een meer horizontale benadering’. Hij begeleidde vernieuwingsprocessen zoals de sluiting van kloosters die niet langer levensvatbaar waren, ‘zop zodanige manier dat er weinig conflicten ontstonden’.

bron: domradio.de

beeld[: kirche und leben.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *