Palestijnse president prijst de oproep van de paus voor vrede

Mahmud Abbas en paus Franciscus / © Vatican Media/

Hoop voor de bevolking van Gaza

De Palestijnse president Mahmoud Abbas bedankt paus Franciscus in een paasbrief voor zijn inzet voor vrede in het conflict in het Midden-Oosten. De oproepen van de paus geven hoop aan de bevolking van de Gazastrook en zijn een belangrijk symbool.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft paus Franciscus bedankt voor zijn herhaalde oproepen tot vrede in de aanhoudende oorlog in het Midden-Oosten. In een brief aan de kerkleider ter gelegenheid van de komende Pasen herinnerde Abbas aan de catastrofale situatie in de Gazastrook, zoals gerapporteerd door het Palestijnse persbureau Wafa. De oproepen van de paus voor een einde aan de oorlog en voor vrede en gerechtigheid geven hoop aan de getroffen mensen, aldus de brief.

Dit jaar valt Pasen samen met de islamitische vastenmaand Ramadan, vervolgde Abbas. Veel mensen over de hele wereld deelden de vreugde van de twee religieuze gelegenheden. In de Palestijnse gebieden zijn alle gelovigen verenigd door liefde, tolerantie en respect – ongeacht hun geloof en cultuur, verzekerde de politicus.

bron: domradio

beeld: Vatican Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *