Paus omhelst rouwende Palestijnse en Israëlische vaders

beiden verloren een dochter in het Israëlisch – Palestijns conflict

Paus Franciscus omhelst een Israëliër en een Palestijn, vaders die elk een dochter verloren, en zei dat de twee mannen “verder kijken dan de vijandschap van de oorlog” en nu vrienden zijn.

Toen paus Franciscus tijdens zijn algemene audiëntie op woensdag de deugd van geduld besprak, hekelde hij opnieuw de aanhoudende oorlogen en riep hij op tot vrede. Tegelijkertijd sprak hij over twee mannen die enorm hebben geleden onder de oorlog in het Heilige Land.
Bassam Aramin, een Palestijn, en Rami Elhanan, een Israëliër, verloren allebei hun dochters, in de leeftijd van 10 en 13 jaar, als gevolg van de oorlog in het Heilige Land.

Ze hebben troost en vriendschap gevonden in het feit dat ze allebei de grootst mogelijke pijn voor een ouder hebben ervaren. Meneer Aramin zag zijn 10-jarige Abir sterven door een rubberen kogel die in 2007 door een Israëlische soldaat werd afgevuurd toen ze de school verliet.De heer Elhanan verloor zijn 13-jarige dochter, Smadar, bij een Palestijnse zelfmoordaanslag in Jeruzalem in 1997.
De twee mannen werken nu samen om vrede en gerechtigheid te bevorderen via de vereniging “The Parents Circle”.
De Heilige Vader sprak hen beiden aan met ‘dierbare broeders’ en bedankte hen voor hun getuigenis.
Voorafgaand aan de audiëntie had de paus in de kleine studeerkamer van de Paulus VI-zaal van het Vaticaan een korte privé-audiëntie met hen beiden.

bro: vatican news

beeld: vatican media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *