Hoe kunnen we een synodale missionaire kerk zijn?

Samenvatting 22 synodale gesprekken 2 maart 2024

Op 2 maart jl. organiseerde ‘Luisterend op weg’ – het synodeproject van KNR, NKV en bisdom van ‘s-Hertogenbosch – een landelijke synodale dag in het Sint-Janscentrum te ‘s-Hertogenbosch. Met het maximum aantal van 120 aanwezigen uit de volle breedte van de katholieke Kerk was de bijeenkomst zeer goed bezet.

Vier thema’s – 22 verslagen

In twee rondes van 12 rondetafelgesprekken werden de vier thema’s besproken die door de Landelijke Werkgroep Synodaliteit waren aangedragen. De synodale gesprekken werden op deskundige manier geleid door leden van het Platform Ignatiaanse Spiritualiteit en de Gemeenschap voor Christelijk Leven.
De vier besproken thema’s zijn:
Thema 1: Ons gedoopt-zijn als basis van ons Kerk-zijn – 3 verslagen
Thema 2: Vorming in een missionaire Kerk – 6 verslagen
Thema 3: Deelname aan een verwelkomende Kerk – 5 verslagen
Thema 4: Vrouwen in het leven en de zending van de Kerk – 8 verslagen

Inbreng voor de Synode 2024

De 22 gespreksverslagen zijn samengevat als inbreng voor de Synodebijeenkomst die in oktober 2024 in Rome zal plaatsvinden. Deze samenvatting wordt via mgr. De Korte ingediend bij de Nederlandse Bisschoppenconferentie behoeve van het nationale rapport.

Klik hier om de samenvatting te lezen.

beeld: https://luisterendopweg.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *