De schrijver Christophe Vekeman zocht 30 jaar naar God

Nu noemt hij zich een christen

INTERVIEW door Maurice Hoogendoorn in het Nederlands Dagblad

 De Belgische auteur Christophe Vekeman (51) was niet op zoek naar troost of zingeving, maar naar de waarheid. Na een lange reis, die onder meer langs C.S. Lewis en Oxford voerde, noemt hij zich nu christen. ‘Daarmee is de kous niet af. Geloof moet je elke dag opnieuw verwerven.’

Christophe Vekeman is in Vlaanderen een bekende schrijver en columnist. Maar de laatste weken gaat het in de Vlaamse kranten vooral over zijn bekering. Dat heeft alles te maken met zijn nieuwe boek dat 23 april verschijnt: Tot God. Daarin doet hij zijn geloofsreis uit de doeken.

‘In Vlaanderen is het vloeken in de kerk wanneer je het woord God uitspreekt…

Lees het volledige artikel in het ND

beeld: youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *