Koster over inbraak en vernielingen in Sint-Jan: ‘Dit gaat veel verder dan belletje trekken. Dit is vandalisme’

DEN BOSCH – ,,Bij een misstap had er een dode op het altaar kunnen liggen.” Rien van der Zanden, koster van de Sint-Jan, zegt niet te overdrijven als hij terugblikt op de inbraak die is gepleegd in de Bossche kathedraal. Is er meer bekend over de daders en wat wordt gedaan om herhaling te voorkomen?

Een van de koster-assistenten zag afgelopen donderdagochtend wat gruis op en rond het altaar liggen. ,,Dat is niet zo bijzonder. Want dat komt wel vaker door de duiven die hier vliegen. We hebben de rotzooi opgeruimd en daarmee was de kous af”, zegt Van der Zanden.

Maar even later sloeg een medewerker alarm tijdens een rondleiding hoog in de koepel boven het altaar. ,,Hij zag dat er raampjes waren vernield bij een luik. Er was een brandblusser leeggespoten. En er was geplast. Ook merkte hij dat een kist met allerlei bijzondere boodschappen was gestolen.”

lees het volledige artikel in het Brabants Dagblad

beeld: bossche encyclopedie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *