De eerste katholieke Wereldkinderdag begint in Rome

Middaggebed met cabaretier

Na de Wereldjongerendag, die miljoenen mensen heeft gemobiliseerd, introduceert de Katholieke Kerk nu ook de Wereldkinderdag. Naast paus Franciscus worden bij de première in Rome vooral Italiaanse sterren verwacht.

Dit weekend vindt de eerste Wereldkinderdag met paus Franciscus plaats. Op uitnodiging van het Vaticaan verschijnen de Italiaanse cabaretier en Oscarwinnaar Roberto Benigni en keeperslegende Gianluigi Buffon. Op het grote evenement worden tienduizenden meisjes en jongens uit meer dan honderd landen verwacht, waarvan de meeste uit Italië.

Ontmoeting met een voetbalster 

Bij de opening op zaterdagmiddag in het Romeinse Olympisch Stadion vindt een voetbalwedstrijd plaats tussen kinderen en een team van internationale voetbalsterren onder leiding van “Gigi” Buffon (46), de WK-winnaar van 2006.  Daarna volgt een dialoog tussen de paus en kinderen en ontmoetingen met muziek, sport en religieuze impulsen.

Benigni komt binnen 

Ter afsluiting staat zondagmiddag een optreden van Oscarwinnaar Benigni (71, “Life is Beautiful”) gepland.  Na een dienst op het Sint-Pietersplein en het traditionele middaggebed onder leiding van de paus zal de kunstenaar, ook wel cabaretier genoemd, een van zijn beroemde monologen houden.

.Katholieke Wereldkinderdag

Op 8 december 2023 kondigde paus Franciscus een nieuwe werelddag aan: Wereldkinderdag. Deze vindt voor het eerst plaats op 25 en 26 mei 2024 in Rome. Het Vaticaanse Dicasterie voor Cultuur en Onderwijs is verantwoordelijk voor de organisatie.

bron: domradio.de

beeld: Paus Franciscus met gezinnen na een algemene audiëntie in januari 2022/ © Riccardo De Luca – Update ( shutterstock )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *