9 juni Open Kloosterdag: Wat is jouw verhaal?

Op zondag 9 juni 2024 wordt voor de elfde maal de Open Kloosterdag gehouden. Bijna 30 kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat religieus leven een eigentijdse levenskeuze is. Zij willen tonen hoe zij religieus leven in deze tijd vormgeven.

De zusters, paters en broeders nodigen je van harte uit voor een bezoek. Zij vertellen hun verhaal: wie zij zijn, wat zij doen en waarom ze kiezen voor een leven in dienst van God en mensen.  En ze luisteren ook graag naar jouw verhaal. Kom ook en ga met hen in gesprek!
Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van exposities, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en te bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.

Bekijk de lijst van deelnemende kloosters, er is zeker een klooster bij u in de buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *