Pelgrimswandel en -fietstocht door het mooie Brabantse landschap

Bon Camino

Camino Brabant is een pelgrimswandel en -fietstocht van bijna 300 kilometer door het mooie Brabantse landschap langs Den Bosch, Eindhoven, Tilburg en Breda. Camino Brabant is gebaseerd op het concept van de pelgrimstocht naar Santiago. Dit concept is uniek, zo ook de bewegwijzering, en het pelgrimspaspoort waarin je de stempels kunt verzamelen bij de verschillende Maria kapelletjes langs de route.  Bij voltooing van de route kan je het certificaat aanvragen!

Alle stempels zijn nu geplaatst en de route is per 1 mei 2022 officieel door de burgemeester van Den Bosch geopend. De stempelkaarten zijn nu te koop op onze website We hebben nu de bewegwijzering aangeven en bij de stempelkaart zitten ook de 13 routes in GPX formaat. Dit samen met een veilige rustige route, goede overnachtingsmogelijkheden, route stickers en bordjes, stempel plaatsen en startpunten welke goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

Per mei 2023 zijn ook de meeste routes fiets klaar gemaakt waarbij  we de delen waar fietsen niet mag of kan vervangen zijn. Let wel op dat je de fietsroutes het beste kan fietsen door gebruik te maken van onze GPX bestanden. Fietsen louter of stickers en plaatjes is heel lastig. We zijn namelijk van oorsprong een wandelroute en hebben de bestickering ook zo aangebracht (dus vaak rechts van de weg). Waar de route afwijkt hebben we fietsstickers geplakt.

Ga naar de website van de Camino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *