Sluiting belangrijk pastoraal centrum in New York

Het National Pastoral Life Center  (NPLC) in New York heeft vorige week vrijdag 13 november laten weten dat het eind deze maand zijn deuren zal sluiten.

Het centrum heeft een sterke invloed gehad op het godsdienstsociologisch onderzoek en op ontwikkelingen in het pastoraat in de Noord Amerikaanse parochies. Het focus lag daarbij op persoon en werk van de pastor en hoe hij zijn werk kon verbeteren. Bovendien heeft het Centrum een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van het ‘lay-ministery’ een begrip dat alles omvat wat gaat over de betrokkenheid van leken in het pastorale werk, dus van pastoraal werker tot en met vrijwillige medewerkster in een parochie.   Vorig jaar nog werd het 25 jarig bestaan van het Centrum met luister gevierd. 

Met het sluiten van het centrum komt ook een einde aan het blad ‘Church’ dat het huisorgaan was van het NPLC. Het besteedde veel aandacht aan thema’s die in het parochiële leven centraal staan. Het blijkt nu dat het nummer dat afgelopen september uitkwam het laatste was.

Op de foto de inleiders bij het 25jarig jubileum van het centrum: vlnr 
kardinaal Oscar Andres Rodriguez Maradiaga (Honduras) Margaret O’Brien Steinfels,oprichter van het Centrum voor Religie en Cultuur van de Fordham University; pater Robert Schreiter, C.PP.S., deskundig op het gebied van inculturatie en de missie van de kerk on de wereld van vandaag en Dr. Thomas M. Beaudoin, professor praktische theologie aan de Fordham University. Hun achtergrond is tekenend voor de doelstellingen van het Centrum.

U kunt meer lezen over de ontwikkelingen in de VS en Nederland en ons commentaar

Niet gecategoriseerd