Provinciaal dominicanen schrijft brief aan Eijk


Aartsbisschop Eijk zegde onlangs pastoraal werker Tejo van der Meulen ontslag aan, omdat hij zich niet aan de liturgische regels hield. Provinciaal Ben Vocking van de dominicanen schreef Eijk een brief. ‘Denkt u te moeten optreden tegen wat zeer veel gelovigen de normaalste zaak van de wereld/ van de kerk vinden?’

bron: nieuwsbrief DominicanenGeachte bisschop, 

Eergisteren las ik in Trouw, dat u het kerkbestuur van de parochie St. Jan de Doper in Vecht en Venen opdracht gegeven had om de pastoraal werker Tejo van der Meulen te ontslaan. Als redenen werden in de krant genoemd: het houden van een preek en het meebidden van het tafelgebed. 

Ik wist niet wat ik las.   

Ik weet niet of u kennis genomen heeft van wat ruim 8000 zuiderburen in Vlaanderen een paar maanden geleden naar hun bisschoppen gestuurd hebben in een manifest ‘Gelovigen nemen het woord. Ik sluit het hierbij in. Ik hoop toch niet, dat u meent dat al deze mensen het geloof achter zich gelaten hebben. 

U weet, dat we in een tijd leven van zeer grote veranderingen, burgerlijk en kerkelijk. 
Denkt u te moeten optreden tegen wat zeer veel gelovigen de normaalste zaak van de wereld/ van de kerk vinden? Op deze wijze bouwt u geen bruggen, maar breekt u af. Op deze manier houdt u geen voeling met het gelovig verstaan van het huidige kerkvolk. 

Ik hoop van harte dat u uw oren te luisteren legt bij zoveel mensen van goede wil. Met elkaar zijn wij immers  als ‘volk Gods’ de kerk van Jezus Christus. 

We zoeken naar bisschoppen die bemoedigen en niet naar ‘leiders’ die alleen maar praten over wat er niet mag. 

Een vriendelijke groet, 

Ben Vocking o.p. 

Niet gecategoriseerd