Pinksterwens

“Je kunt niet parttime christen zijn”, zo zei  Franciscus tijdens de algemene audiëntie afgelopen woensdag op het Sint Pieterplein. “Je hart openstellen voor de Heilige Geest en zo God de kans geven om je te verlichten, anders blijft alleen een oppervlakkige christen over. Je komt er niet alleen met menselijke inspanningen, je moet je laten omvormen door de heilige Geest, want Hij is de kracht van God die het leven van de gelovigen en de Kerk richting geeft.”

De bisschop van Rome liet spontaan twee duiven los die hem in een kooi werden aangeboden door een vrouw die in de menigte stond. De paus zelf haalde de duiven een voor een uit de kooi en gaf ze de vrijheid, een mooi symbool in deze dagen voor Pinksteren.

Franciscus wees er verder op dat de moderne wereld sceptisch is als het over waarheid gaat. “De moderne mens relativeert en meent dat niets blijvend is en dat waarheid alleen is gebaseerd op de consensus van mensen of op persoonlijke bevliegingen. Maar Jezus is de waarheid die onder ons is gekomen, wat dat betekent kunnen we alleen helder krijgen in persoonlijke ontmoeting met Hem. Dat de heilige Geest ons bijstaat om dat goddelijke handelen te verstaan en een plaats te geven in ons leven.”

De redactie van deze site

wenst u

gezegende Pinksterdagen

Niet gecategoriseerd