Pleidooi voor het christendom.

Bij christenen denken veel mensen aan EO-programma’s en stoffige kerkbanken of juist aan licht hysterische pinkstergelovigen. Aan mensen die je niet serieus hoeft te nemen. Dat het christendom deze clichés overstijgt, toont de Britse schrijver Francis Spufford in een fascinerend boek.De slogans van atheïsten slaan nergens op als je er even over nadenkt, stelt Spufford.  

De omslag van het boek schreeuwt het de lezer toe: Dit is geen verdediging! Met als ondertitel Waarom het christendom ondanks alles verrassend veel emotionele diepgang heeft, die in grote gekleurde letters de hele omslag in beslag neemt. Het wekt een associatie met de filmcyclus Starwars: The empire strikes back. 

Francis Spufford (1964), schrijver en lid van de Anglicaanse kerk, schreef het. Hij is niet de eerste de beste, vermeldt de achterflap. Lid van de Britse Royal Society of Literature en auteur van De rode belofte, vertaald in negen talen en ook in Nederlandse kranten goed ontvangen. Het lijkt er bovendien op dat Spufford onderdeel is van een nieuwe generatie christenen die zich niet meer in een hokje laat duwen.

Lees het hele artikel in “Het Goede Leven”

Niet gecategoriseerd