Familietentoonstelling in het bijbels museum

´feest! in de stad´: een speelse ontdekkingstocht over de betekenis van christelijke feestdagen

Het bijbels museum in Amsterdam presenteert de nieuwe familietentoonstelling ‘feest! in de stad’. kinderen gaan hierin samen met hun (groot)ouders op ontdekking om te achterhalen wat de betekenis is van de christelijke feestdagen die we in Nederland vieren. want waarom zijn we eigenlijk vrij met kerst, Pasen en Pinksteren? wat wordt er dan gevierd? en welke feestdagen worden er nog meer gevierd? de tentoonstelling ´feest! in de stad´ is onderdeel van ´feest! weet wat je viert´, een landelijk initiatief van museum Catharijne convent Utrecht in samenwerking met het bijbels museum en museum ons´ lieve heer op solder in amsterdam. ´feest in de stad´ is een permanente tentoonstelling, geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar. ook is een onderwijsprogramma ontwikkeld voor de groepen 6,7 en 8.

Religieuze feestdagen maken een belangrijk deel uit van onze geschiedenis. Daarom is Museum Catharijneconvent, het nationaal museum voor christelijke kunst, cultuur en geschiedenis, het educatieprogramma _Feest! Weet wat je viert _gestart. Het project omvat een website, een lesmodule en tentoonstellingen met topwerken uit de collectie in zowel Utrecht als Amsterdam. Het project wordt landelijk uitgezet zodat binnen tien jaar elke school in Nederland kan deelnemen aan het programma “Feest!.” Met de opening van de permanente tentoonstelling _Feest! In de stad_ in het Bijbels Museum te Amsterdam, een speciale kinderaudiotour met aandacht voor de christelijke feesten in Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam en de lancering van de website www.feestweetwatjeviert.nl is de uitrol van het project in november 2013 van start gegaan.

 FEEST! VOOR SCHOLEN

 Bij het ´Feest! Weet wat je viert´ en ook bij ´Feest! In de stad´ is een onderwijsprogramma ontwikkeld voor de groepen 6, 7 & 8 van het basisonderwijs. Aan de hand van de Nederlandse/christelijke feestkalender wordt het christelijk erfgoed (verhalen, voorwerpen, woord- en beeldtaal, normen en waarden) uitgelegd en de wijze waarop dit erfgoed verweven is met het dagelijks leven.

OVER HET BIJBELS MUSEUM
Het Bijbels Museum is een ontmoetingsplaats van bijbel, kunst en cultuur in een monument vol geschiedenis. Archeologische vondsten, voorwerpen uit het oude Egypte, historische modellen van de tempel van Salomo en Herodes, religieuze voorwerpen uit de joodse en christelijke traditie en zelfs geuren laten de bezoeker van het Bijbels Museum kennis maken met verhalen uit de bijbel. Het museum is gehuisvest in twee monumentale panden aan de Herengracht in Amsterdam: de Cromhouthuizen.

BEZOEKADRES                                                  OPENINGSTIJDEN
Bijbels Museum Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Herengracht 366 – 368 Zon- en feestdagen 11.00 – 17.00 uur

 1016 CH Amsterdam Op 1 jan. is het museum geopend van 11.00 – 17.00 uur

 T +31(0)20 624 24 36 Het Bijbels Museum is op maandagen gesloten

 www.bijbelsmuseum.nl 

 

 Entreeprijzen (incl. audiotour) Volwassenen: €8,-  Kinderen 6 t/m 18: €4,-  Kinderen 0 t/m 5: gratis  Museumjaarkaart gratis

Niet gecategoriseerd