Nieuwe contacten

De Roerom staat, dat zal u bekend zijn, voor mensen die belangsteling hebben voor wat er zich afspeelt op het raakvlak van samenleving en kerk(en). Op mild-kritische wijze volgt het blad en deze site de ontwikkelingen.

Gelukkig staat De Roerom daarin niet alleen. De redactie van deze site meent dat het goed is om banden met geestverwanten meer te gaan aanhalen: in het bijzonder denken we daarbij aan de Mariënburgvereniging (zie de site van de Marienburgvereniging). Dit zegt de Mariënburgvereniging over zichzelf:
Mariënburg bevordert discussie en openbaar debat over onderwerpen, die leven onder kritische katholieken. Wij leven in een maatschappij waarin veel debat plaatsvindt vanuit verschillende tradities van waarden en normen. Mariënburg stimuleert inbreng vanuit de katholieke traditie.

Al lang hadden we op onze lijst van links ook rkkerkplein staan. Deze site is opgevolgd door een prachtige nieuwe site: debezieling. De redactie van De Bezeling meldt het volgende over haar bedoelingen:

DeBezieling.nl is een publiekssite over hedendaags leven en christelijk geloven. De site is de opvolger van rk-kerkplein.org. DeBezieling.nl vertrekt vanuit hedendaagse vragen, gaat te rade bij de christelijke traditie om vervolgens weer terug te keren bij het leven van alledag. Met inspiratie, ideeën en handelingsperspectieven. 

Achter deBezieling.nl staat de overtuiging dat de christelijke traditie een spannende vindplaats is voor wie op zoek gaat naar de essentie van het bestaan.

Uit contacten de laatste tijd is het de redactie van www.deroerom.nl duidelijk geworden dat we veel meer voor elkaar kunnen betekenen dan we tot nu toe hebben beseft. 
Het debat wil De Roerom graag aanzwengelen en versterken. Daarom een nieuwe hoofdstuk ‘debat’, waar vooral verwezen zal worden naar actuele thema’s die de Mariënburgvereniging aandraagt.

Het thema ‘ spiritualiteit’  is ook in het oog van de redactie van De Roerom een belangrijk thema, maar kon tot nu toe onvoldoende uit de verf komen. We hebben de hoop dat regelmatig bezoek aan De Bezieling op dit punt in een behoefte zal voorzien. Daarom zal ‘spiritualiteit’  van heden meer worden ingevuld door te wijzen op interessante bijdragen op ‘www.debezieling’.

We hopen door deze sterkere samenwerking met geestverwanten u als bezoeker van de Roerom meer van dienst te zijn.

Graag staan we open voor suggesties van uw kant over deze inititatieven.

Niet gecategoriseerd