Werkplaats voor de Ziel: voor wie de reis naar binnen wil maken

Joke Litjens, eigenaar van Werkplaats voor de Ziel.

Onder het motto religie leeft, brengt de Bezieling in de rubriek ‘Samen Lokaal’ informatie over lokale levensbeschouwelijke initiatieven. Religie, spiritualiteit en levensbeschouwing zijn niet passé. En ‘ieder voor zich’? Het is maar net waar je kijkt. Deze keer: Werkplaats voor de Ziel van Joke Litjens. Bezinningsdagen, pelgrimsreizen en meditatie.

Voormalig RKK/KRO mediapastor Joke Litjens heeft tegenwoordig haar eigen bedrijf: Werkplaats voor de Ziel. In de activiteiten die zij organiseert, is stil worden en stilstaan bij wat leeft in het diepst van je ziel het voornaamste. “In de stilte wordt de mens aangesproken door ’t oneindige geheim, het diepste Jij.” (Martin Gutl), schrijft zij op haar website.

De Werkplaats voor de Ziel biedt stilteretraites waarin de stilte je (weer) in contact brengt met je ziel en met God. Onthaasting en een minder verstrooid leven kunnen het effect zijn van het deelnemen aan zo’n retraite.

Verder zijn er tal van andere bezinningsdagen, workshops, trainingen en christelijke meditatie waarin de aandacht voor de ziel voorop staat. Ook in pelgrimsreizen naar Israël, Frankrijk, Iona, Ierland en Assisi. Tijdens die reizen is het niet ieder voor zich, maar kan ‘de reis naar binnen’ niet zonder de ontmoeting met reisgenoten.

Voor het complete programmaoverzicht en de mogelijkheid tot aanmelden voor de diverse activiteiten kijkt u op:

www.werkplaatsvoordeziel.nl

Niet gecategoriseerd