Australische bisschoppen verdedigen bootvluchtelingen

Syrische vluchtelingen © Caritas Zwitserland
Syrische vluchtelingen © Caritas Zwitserland

De Australische bisschoppen reageren fel tegen de voorgestelde regeling van de regering waardoor bootvluchtelingen niet meer toegelaten worden. De maatregel moet officieel paal en perk stellen aan de mensenhandel. Na de goedkeuring door het Australische parlement dreigen duizenden asielzoekers nooit meer in Australië toegelaten te worden, ook niet als toerist. Sinds 2014 worden alle vluchtelingen doorgestuurd naar de eilanden Nauru en Papoea Nieuw Guinea.

De Australische bisschoppen, die eerder al de opsluiting van vluchtelingen in detentiecentra aan de kaak stelden, bestempelen het voorstel als boosaardig. De kleine groep mensen die per boot gevlucht zijn nog meer uitsluiten is gruwelijk en on-Australisch.

 

Bisschop Vincent Long Van Nguyen, die op zijn negentiende zelf als vluchteling vanuit Vietnam naar Australië is gevlucht, roept Australische politici op om zich tot het uiterste tegen de wet te verzetten en de gastvrijheid en grootsheid van Australië als land waar vreemdelingen van oudsher welkom en veilig zijn te verdedigen. 

Bron: Radio Vaticana (Duitstalig)

 

Niet gecategoriseerd