Ontmoeting- en meezingdag ‘1000 stemmen zingen’ – 30 december Eindhoven

1000-stemmen-zingen-web

“Wij willen graag aandacht besteden aan het positieve dat er de afgelopen decennia binnen en aan de randen van de (rooms-)katholieke kerk is gegroeid, vaak tegen de klippen op.” Dat schrijven de organisatoren van de manifestatie en meezingmiddag “1000 stemmen zingen. 50 jaar katholiek in Nederland”, 30 december in Eindhoven.

Met de ontmoetingsmiddag “1000 stemmen zingen”,  op 30 december in het Muziekgebouw in Eindhoven, willen de organisatoren herdenken dat 50 jaar geleden de ‘Nieuwe Katechismus’ verscheen, een indertijd opzienbarende nieuwe verwoording van het katholieke geloof die wereldwijd de aandacht trok. Ook is 50 jaar gelden dat de zeer populaire bisschop Bekkers overleed. Tevens brak in die tijd in de rk kerk van Nederland een periode van polarisatie en scheiding der geesten aan.

De organisatoren van de bijeenkomst, de vereniging van kritische katholieken Mariënburg en de Ekklesia Amsterdam, willen met de manifestatie op positieve wijze dit turbulente verleden herdenken en een verkennende blik op de toekomst werpen.

Voor wie

Mariënburg en Ekklesia Amsterdam nodigen graag iedereen uit “die het Grote Verhaal van Bijbel en traditie niet willen en niet kunnen missen: halve en hele katholieken, in nog bestaande parochies of daarbuiten, verzameld in ekklesia’s en andere gemeenten ‘in vrije opstelling’ , liefst vergezeld van protestantse en anders- of onkerkelijke geestverwanten.”

Met wie

Aan het programma werkt mee Gerard de Korte, bisschop van den Bosch. Hij zal geïnterviewd worden door journaliste Colet van der Ven zal over de toekomst van de kerk. Huub Oosterhuis houdt een toespraak: ’50 jaar katholiek in Nederland’. Presentatie is in handen van Wilfred Kemp, theoloog en tv-presentator. Er zal veel gezongen worden, met medewerking van een groot aantal koren op het podium en in de zaal. Tevens zal het boek Alles voor allen. Een nieuwe catechismus, worden gepresenteerd. Het boek is door theoloog Keek Kok samengesteld uit het werk van Huub Oosterhuis.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten (à € 19,50) zie www.1000stemmen.nl

Programma

Zaterdag 30 december 2016

  • 12:30 uur – Aanvang ontmoetingsmarkt
  • 14:30 uur – Zaal open voor publiek
  • 15:00 uur – Aanvang manifestatie & concert
  • 17:00 uur – Nazit en ontmoetingsmarkt
  • 18:30 uur – Einde evenement

 

Niet gecategoriseerd