‘Ik ben verbonden’ – Doe mee: speld de hashtag(#) op

Foto Ruurd Zelnstra

Uitgangspunt is ‘het verschil’. Symbool een reversspeld in de vorm van een hashtag (#). Meedoen? Bestel dan nu de reverspin en ga het gesprek aan in je omgeving.

Speld de hashtag (#) op, en sluit je aan bij de beweging van het Nieuwe Verbinden. Dat is de oproep, die Eric Corsius en Chantal Tielemans, beide werkzaam in de religiesector, aan het beging van het nieuwe jaar doen.

chantaleric

 

Verschillen moet je niet onder de tafel vegen en evenmin uitvergroten. Verschillen kunnen het begin zijn van een nieuwe verbinding. “We stellen vast dat we hoe dan ook – of we dat nu leuk vinden of niet – altijd al met elkaar verbonden zijn”, schrijven de initiatiefnemers.

“Dit besef is het begin van een andere manier van omgaan met de verschillen. Bij die omgang horen dingen als: nieuwsgierigheid naar elkaar, recht doen aan anderen, barmhartigheid, inclusief denken en handelen, open meningsvorming, streven naar het ‘bonum commune’, luisteren naar elkaars verhalen, gesprek en dialoog, openheid en oprechtheid, het uithouden bij complexiteit, in gedeelde verantwoordelijkheid zoeken naar wegen om te gaan.”

De initiatiefnemers laten van zich horen via Twitter: @ikbenverbonden en website: ik-ben-verbonden.nl en diverse andere sociale media. Ze nodigen iedereen uit om via dat forum met elkaar in verbinding te treden.

Meedoen?

Meedoen? “Voel jij je thuis bij deze houding? En wil je samen met ons dit positieve signaal de wereld in sturen? Bestel dan nu de reverspin en ga het gesprek aan in je omgeving, online  dan wel offline.”

bron: debezieling. nl

 

 

 

Niet gecategoriseerd