Predikant van Trump is islamofoob en antikatholiek

De Amerikaanse president Donald Trump was vrijdag ook bij de keuze van de voorganger van de religieuze plechtigheid die aan zijn ambtsaanvaarding vooraf ging trouw aan zichzelf. De plechtigheid werd geleid door baptist en tv-predikant Robert Jeffress, de voorganger van een megakerk met 12.000 leden in Dallas die sporadisch ook commentator is bij uitzendingen op Fox News.

De miljardair Donald Trump zelf is presbyteriaan. Maar hij omschreef Robert Jeffress eerder wel al als een predikant naar zijn hart. Jeffress ontpopte zich tijdens de aanloop naar de presidentsverkiezingen tot fanatiek aanhanger van Trump. In zijn preek van vrijdag probeerde hij de standpunten van Trump, waaronder de bouw van een muur door een vergelijking met de bouw van een muur in het Bijbelse Jeruzalem, te verdedigen. De plechtigheid werd bijgewoond door 300 mensen, waaronder Donald Trump en zijn vicepresident Mike Pence.

De predikant heeft zich volgens Amerikaanse media eerder al onderscheiden met islamofobe en antikatholieke commentaren. Hij haalde eerder ook al zwaar uit naar de mormonen en beschuldigde Obama ervan dat hij de Antichrist was. In 2010 viel hij fel uit naar de katholieke Kerk, die volgens hem door Satan werd gesticht. Hij zei toen: Veel van wat we vandaag in de katholieke Kerk zien, is niet naar het woord van God maar komt uit een heidense religie. Kunnen we daarin niet het genie van Satan herkennen?

Bron: Kathpress.at/Kipa-Apic

foto: Trump en Jefress

Niet gecategoriseerd