Paus pleit voor definitieve verwijdering kernwapens

Paus Franciscus pleit in een boodschap voor de deelnemers aan de VN-conferentie over een bindend verdrag inzake kernwapens voor de verwijdering van alle kernwapens. Dat is zowel een belangrijke uitdaging, als moreel en humanitair een plicht, schrijft de paus. Aanvallen tegen de vrede en de veiligheid moeten met dialoog en ontwikkeling, en niet met de dreiging van kernwapens bestreden worden.

Hoe duurzaam is een stabiliteit op basis van angst als die slechts angst meebrengt en de relaties en het vertrouwen tussen volkeren aantast? Paus Franciscus

Nucleaire afschrikking en de dreiging van totale vernietiging bieden volgens paus Franciscus slechts een vals gevoel van vrede en veiligheid. Het geeft al evenmin een antwoord op actuele uitdagingen zoals terreur, cyberveiligheid, milieuproblemen en armoede. Wij moeten de blik op de toekomst richten en een ethiek van vrede en vormen van samenwerking nastreven die angst en isolatie overwinnen. Dat is volgens de paus mogelijk dankzij dialoog, wederzijds vertrouwen en vormen van samenwerking waarbij het algemeen welzijn wordt nagestreefd.

Bron: Catholic News Service/I.Media

paus Franciscus
paus Franciscus

Niet gecategoriseerd