Vaticaan brengt topastronomen samen

De Vaticaanse Sterrenwacht brengt vanaf vandaag dinsdag 9 mei in Castelgandolfo enkele van ‘s wereld meest gerenommeerde astronomen samen voor een conferentie over zwarte gaten, gravitatievelden en ruimte- en tijdsingulariteiten.

Mysteries van het heelal

Nog tot vrijdag buigen de fysici en astronomen zich over enkele van de interessantste mysteries van het heelal, zoals onder meer zwarte gaten en imploderende sterren. Dat moet helpen om het ontstaan van het heelal beter te begrijpen. Een ander fascinerend gespreksonderwerp zijn de gravitatievelden. Het bestaan daarvan werd pas in 2016 bevestigd, ook al werden zij al honderd jaar geleden door Albert Einstein in zijn relativiteitstheorie voorspeld.

Volgens Guy Consolmagno, de directeur van de Vaticaanse Sterrenwacht, maakt deze studieconferentie duidelijk dat geloof en wetenschap geen vijanden zijn en dat de Kerk echte wetenschap steunt. Tegelijk brengt dit initiatief een groep wetenschappers samen die uitzonderlijk gepassioneerd zijn door de zoektocht om het heelal beter te begrijpen.

George Lemaitre en de Big Bangtheorie

Wij hopen dat deze conferentie helpt om enkele evenementen in het heelal en de gebeurtenissen rondom zwarte gaten beter te begrijpen. Deze bijeenkomst van topastronomen is ook een huldebetoon aan de Belgische priester en astronoom George Lemaitre, een van de vaders van de bigbangtheorie. Lemaitre was ervan overtuigd dat de schepping van het heelal geen eenmalig fenomeen was, maar een gebeurtenis die zonder ophouden blijft plaatsvinden. Wetenschap helpt begrijpen op welke manier God het heelal heeft geschapen en hoe Hij zorg draagt voor het bestaan ervan.

Bron: Cathnews

De Belgische sterrenkundige en priester George Lemaitre © You Tube
De Belgische sterrenkundige en priester George Lemaitre © You Tube

Niet gecategoriseerd