Leo Fijen benoemd tot Ridder in orde van Gregorius de Grote

KRO-televisiemaker en schrijver/uitgever Leo Fijen heeft zaterdag in Utrecht een hoge pauselijke onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Sint-Gregorius de Grote. Dit is een van de hoogste eretekenen in de katholieke Kerk. Fijen ontving de onderscheiding zaterdag tijdens de Inspiratiedag van de KRO uit handen van bisschop Frans Wiertz van Roermond, die binnen de Nederlandse Bisschoppenconferentie referent is voor communicatie en media.

Leo Fijen krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de katholieke Kerk en het doorgeven van het geloof. Fijen is bij veel mensen bekend als presentator van het televisieprogramma Geloofsgesprek en voormalig presentator van programma’s als Kruispunt en de Kloosterserie. Daarnaast is hij al vele jaren eindverantwoordelijke binnen KRO (en voorheen ook RKK) voor godsdienstige en levensbeschouwelijke programma’s. Sinds vorig jaar is Leo Fijen ook directeur van de katholieke uitgeverij Adveniat in Baarn.  Fijen is verder bekend als columnist en schrijver van boeken over religieuze onderwerpen. Ook treedt hij veel in het land op als gastspreker.

Gregorius de Grote

De Orde van de Heilige Gregorius de Grote is ingesteld door paus Gregorius XVI in 1831. De orde wordt verleend aan mensen die zich onderscheiden vanwege opmerkelijke diensten ten aanzien van kerk en maatschappij, ongeacht hun geloofsovertuiging.

Bron: Secretariaat RKK Nederland

De Nederlandse tv-maker Leo Fijen © KRO-NCRV
De Nederlandse tv-maker Leo Fijen © KRO-NCRV

Niet gecategoriseerd