4 miljoen volgers voor paus op Instagram

Naar aanleiding van de vier miljoenste volger van paus Franciscus op Instagram brengt Rome Reports een selectie van de fraaiste beelden die de hij via het sociale mediaplatform heeft gepubliceerd. Paus Franciscus is sinds 2016 actief op Instagram. De lancering van zijn account gebeurde destijds op vraag van en in aanwezigheid van Kevin Systrom, de medestichter van Instagram. Systrom overtuigde de paus persoonlijk om via het mediakanaal een ruimer publiek te bereiken.

Franciscus heeft zijn eerste bericht op 19 maart 2016 met een onderschrift in negen talen gepubliceerd. Hij kreeg toen al 327.000 likes. Maar een van de meest indrukwekkende beelden is een foto van zijn bezoek aan het concentratiekamp van Auschwitz, weet Rome Reports. De paus publiceerde intussen ook enkele korte videofragmenten van zijn buitenlandse reizen en boeiende ontmoetingen.

Paus Franciscus is de derde meest gevolgde wereldleider op Instagram. Hij wordt slechts voorafgegaan door premier Narendra Modi van India en de Amerikaanse president Donald Trump.

Bron: Rome Reports

Paus Franciscus © SIR
Paus Franciscus © SIR

Niet gecategoriseerd