Bossche Bedevaart komt weer naar Roermond

Op zondag 27 augustus openen pater Karel Weerkamp, redemptorist en rector van de Kapel in ’t Zand, en pastor Wim Clout de Bossche Bedevaart om 11.30 uur met een eucharistieviering.

In deze viering zal de Bossche Bedevaart zich aansluiten bij de reguliere viering van de Kapel in ’t Zand. Muzikaal zal deze viering worden verzorgd door het St. Alphonsuskoor, onder leiding van Daniel Janssen.

Na afloop zal er gelegenheid zijn om, eventueel onder begeleiding, een meditatieve rondgang te maken in de Kapel of in het Kruiswegpark..

Voor en na de viering kunnen de deelnemers gebedenboekjes en devotionalia kopen bij de receptie-winkel van de Kapel. In de buurt van de Kapel in ’t Zand kan men een lunch gebruiken.

 

Geschiedenis

De geschiedenis van de Bossche Bedevaart gaat terug naar het eind van de negentiende eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de grootste bloei. Nu wordt de bedevaart georganiseerd door het bedevaartpastoraat van de parochie van de Kapel in ’t Zand.

Het genadebeeldje van Onze Lieve Vrouw in ´t Zand is volgens de overlevering bijna zes eeuwen geleden gevonden in een waterput. De Kapel, die rijk is aan schilderingen, beeldhouwwerk en gebrandschilderde ramen, is vooral ook bekend vanwege haar processiegang met ruim 7000 devotietegels. Naast de Kapel is het monumentale Kruiswegpark aangelegd.

 

Het is prettig voor de organisatie als u zich van tevoren aanmeldt.

Meer informatie: www.kapelinhetzand.nl of bij pastor Wim Clout, bereikbaar  via emailadres: bedevaarten@kapelinhetzand.nl

 

Kapel in ’t Zand

Parklaan 3

6045 BS Roermond

T 0475 315461

Niet gecategoriseerd