kijk verder dan je neus lang is,

Jezuïet en fotograaf Jack McLain heeft een bijzonder oog voor mooie beelden – én de levenswijsheid die erin verscholen ligt. Ditmaal: kijk verder dan je neus lang is, en volg het licht dat je ziet.

Een van mijn favoriete foto’s van dit jaar, genomen toen de school uit was. Ik probeerde de zonsondergang vast te leggen en werd… nat van de storm. Dus pakte ik mijn spullen weer in en ging naar huis. Ik was er bijna toen een innerlijke stem mij herinnerde aan een van mijn regels voor fotograferen: draai je om.

Ik was er bijna toen een innerlijke stem mij herinnerde aan een van mijn regels voor fotograferen: draai je om.

De foto toont wat ik toen zag. In plaats van mijn grote camera weer uit te pakken – ik wist dat de wind de wolken zou voortstuwen voordat ik was geïnstalleerd – pakte ik mijn iPhone en schoot dit.

Wees dankbaar, heb moed

Omdraaien en kijken waar het licht je naartoe leidt, is in het leven even essentieel als in fotografie. Als jij terugkijkt, waar zie je dat het licht jou leidde? Kun je daar dankbaar voor zijn en heb je de moed het licht te volgen?

 

over de auteur

Jack McLain SJ is een Amerikaanse jezuïet, momenteel werkzaam aan het Saint Ignatius’ College in Riverview, Australië. Voor meer van zijn foto’s, volg hem op Instagram of zie zijn website.

Niet gecategoriseerd