‘God is een vluchteling’ is beste theologische Boek in Nederland

Het boek God is een vluchteling, de terugkeer van het christendom in de Lage Landen van de Vlaamse filosoof David Dessin is in Nederland verkozen tot beste theologische boek van het jaar. De prijs werd zaterdagavond uitgereikt in het KRO-NCRV-gebouw in Hilversum tijdens de jaarlijkse Nacht van de Theologie.

Met God is een vluchteling heeft Dessin volgens de jury een uiterst actueel en relevant boek geschreven. De auteur laat zien dat een heel groot deel van de migranten die naar Europa komen tot het christendom behoren. Met hun komst is er op het Europese continent een nieuw soort christendom aan het ontstaan.

Het christendom in Europa, schrijft Dessin, is springlevend. Het is alleen niet meer Europees. Aan de hand van persoonlijke verhalen van migranten en de geschiedenis van het christendom in hun herkomstlanden laat Dessin zien dat het christendom en zijn geschiedenis helemaal niet zo Europees is als we hier vaak denken.

De prijs voor het Beste Theologische Boek wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Nacht van de Theologie. De jury bestond uit recensenten van Trouw en het Nederlands Dagblad.

Bron: kro.nl

‘God is een vluchteling’ van Vlaamse filosoof Dessin  © Polis
‘God is een vluchteling’ van Vlaamse filosoof Dessin © Polis

Niet gecategoriseerd