Monniken op Schier kopen herberg Rijsbergen

Rijsbergen is nog het hele jaar 2018 in gebruik als hotel. Vanaf januari 2019 zullen de monniken er hun intrek innemen. Het gaat Klooster Schiermonnikoog heten.

Zichtbaar opgelucht hebben de monniken vanmorgen het contract getekend. “Er is geen weg terug”, lacht abt Alberic. “We zijn ontzettend blij, het was een lange zoektocht. Onze nieuwe plek zal klooster Schiermonnikoog heten, de naam herberg Rijsbergen verdwijnt”.

Eind 2015 verlieten de monniken het gigantische kloostercomplex in de bossen van Diepenveen. Ze namen hun intrek in een klein huisje, midden in het dorp. Ze probeerden een toekomst op het eiland Schiermonnikoog op te bouwen. Inmiddels wonen ze daar met z’n vijven.

Hun aanwezigheid is een vertrouwd gezicht op het eiland geworden, maar de zoektocht naar een nieuwe locatie verliep moeizaam.

Eerdere plannen voor een nieuw te bouwen klooster zorgde voor te veel verdeeldheid op het eiland en de monniken besloten op zoek te gaan naar een bestaande locatie. Broeder Alberic: “Nu kan eindelijk de toekomst beginnen na jaren van onzekerheid”.

Documentairemaker Anne-Christine Girardot trekt voor KRO-NCRV al vijf jaar op met de monniken.  Bekijk hier de laatste uitzending over de monniken.

bron:Nachtzon Media / KRO-NCRV

zie ook onze eerdere berichten over deze monniken:

Trappisten bouwen duurzaam klooster

Bouwplan afgeblazen 

Documentaire over deze monniken

Nieuwe aanpak

Niet gecategoriseerd