Dominicanen aangekomen in Rotterdam na voettocht vanuit Nijmegen

De zes leden van de Orde der Predikers nemen hun intrek in een klooster bij de Citykerk Het Steiger, in het centrum van Rotterdam. Onder het motto In vurig vertrouwen startten de broeders hun voetreis met een bijeenkomst in de Stevenskerk in Nijmegen, die in 1273 werd ingewijd door de heilige dominicaan en bisschop Albertus Magnus. In de voormalige rooms-katholieke kerk ligt nog steeds een reliek van deze grote geleerde.

De eerste etappe verliep van Nijmegen naar Druten. Vervolgens liepen de in hun witte ordetenue geklede predikbroeders naar Wijk bij Duurstede. Op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming (15 augustus) was Utrecht het reisdoel. De laatste 125 km naar Rotterdam werden afgelegd via Montfoort en Gouda.

De Nederlandse dominicanenprovincie nodigde het publiek uit om delen van de voetreis mee te lopen of digitaal mee te beleven.

In Rotterdam gaan de zes dominicanen een nieuwe communiteit vormen. De Nederlandse provincie van de door Sint-Dominicusgestichte orde kent sinds 2013 weer een kleine aanwas. Op dit moment zijn er acht nieuw ingetreden broeders, waarvan er zes de ‘Fakkeltocht’ hebben lopen. In totaal zijn er ongeveer 55 dominicanen in Nederland.

Lees onze eerdere berichtgeving

Niet gecategoriseerd