Heiligdom Lourdes sluit deuren, gebed gaat verder

Voor het eerst in zijn geschiedenis sloot het Maria-heiligdom zijn deuren vanwege inperkingsmaatregelen op het hele Franse grondgebied. Ondertussen kunnen de gelovigen doorgaan met het bidden van de noveen tot de Onbevlekte.

Het heiligdom van Lourdes sloot dinsdagmiddag om 12.00 uur zijn deuren voor het publiek, in overeenstemming met de nieuwe inperkingsbeperkingen die de Franse autoriteiten hebben opgelegd als gevolg van de epidemie van het coronavirus. ” Voor het eerst in zijn geschiedenis zal het heiligdom voor een bepaalde tijd zijn deuren sluiten”, bevestigde pater Olivier Ribadeau Dumas, de rector van het Maria-heiligdom, op zijn Twitter-account. De openbare mis op 15 maart was al afgelast om een ​​bijeenkomst te voorkomen.

Deze sluiting viel samen met de lancering op dinsdag door aalmoezeniers van het heiligdom van een noveen van gebed tot de Maagd, negen dagen van gebed voor de wereld vanuit de grot van de verschijningen. Deze noveen, zo licht het heiligdom toe heeft als thema ”  Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, bid voor ons” . Het is een wereldketen van gebeden in verschillende talen tot 25 maart, de dag van de aankondiging en de verjaardag van de 16e verschijning. Het was op deze dag dat de Maagd aan Bernadette verklaarde: ” Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis “.

In een geest van hoop

Het rozenkransgebed wordt elke dag gebeden in 4 talen (Frans, Engels, Italiaans, Spaans) en de teksten van meditaties zijn hier  te vinden

“Lourdes blijft een gebedsplaats voor de wereld, een gebed tot de Onbevlekte Ontvangen die niet ophoudt al degenen die Haar aanroepen te beschermen”,  benadrukt de rector van het heiligdom, Mgr. Antoine Hérouard, apostolisch afgevaardigde voor het heiligdom van Lourdes. ,,De coronavirusepidemie ontwikkelt zich snel over de hele wereld, eerst in Azië vervolgens in Europa, en in andere delen van de wereld. Het veroorzaakt sterfgevallen, maar ook bezorgdheid en angst. Het heiligdom, is een bevoorrechte gebedsplaats voor en met de zieken. In deze geest houden we deze gebedsnoveen in de hoop en het geloofsvertrouwen dat Christus de dood overwint.”

bron: Vatican News
beeld: ©sanctuaire lourdes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *