Ook Oud-Katholieke Kerk schort vieringen op

Het Bisschoppelijk Bureau van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland sluit vanaf maandag alle kerken voor kerkdiensten. Ook alle andere reguliere kerkelijke bijeenkomsten komen te vervallen. De maatregel duurt zeker tot en met 3 april, liet het bureau zaterdag weten.

Donderdag meldde het Bisschoppelijk Bureau bij kerkdiensten niet meer dan honderd mensen in dezelfde ruimte mogen zijn. Als kerkbesturen meer mensen verwachten of als er meer mensen komen dan verwacht, moeten de kerkbesturen “passende maatregelen” nemen, zoals het leggen van een audio- of videoverbinding naar een of meerdere alternatieve ruimtes.

“Nu we enkele dagen verder zijn en de ervaringen uit het land met de aangescherpte maatregelen mee kunnen laten wegen kiezen wij opnieuw voor een aanscherping. Deze maatregel valt ons niet licht, maar lijkt ons de meest wijze weg ter voorkoming van meer besmettingen en een overbelasting van ons zorgsysteem”, aldus aartsbisschop-elect Bernd Wallet van Utrecht en bisschop Dirk Jan Schoon van Haarlem in hun verklaring.

Sommige oud-katholieke parochies hebben al besloten om zondag al geen viering meer te hebben.

bron: okkn

beeld: ©Sint Joris op Zand, Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *