Voedselbank Baexem door bisschop ingezegend

Bisschop Harrie Smeets heeft afgelopen weekeinde de voedselbank in de Johannes de Doperkerk in Baexem ingezegend. De voedselbank is anderhalf jaar geleden door de parochie opgericht. Onlangs is door vrijwilligers een nieuwe ruimte bij de kerk opgeknapt en ingericht als uitgiftepunt.

Het parochiecluster Tabor kent al sinds 2014 het gebruik dat er tijdens de advent en de vastentijd in de kerken een voedselmand staat, waarin producten verzameld worden. Omdat een lokaal initiatief opgedoekt werd, heeft het parochiecluster in november 2018 een eigen voedselbank opgericht voor de zestien dorpen van de gemeente Leudal. Deze is actief onder de naam DiaNico (diaconie Nicolaas).

Medewerkers tijdens de inzegening

Sinds maart vorig jaar werkt DiaNico nauw samen met de Voedselbank Midden Limburg in Roermond. Dat heeft ertoe geleid dat in de kerk van Baexem de ruimte die voorheen gebruikt werd voor kinderwoorddiensten nu als lokaal uitgiftepunt voor de voedselbank in ingericht. Vanaf deze week (donderdag 5 maart) is deze wekelijks geopend. De parochie neemt dan de eerste opvang van mensen die een beroep op de voedselbank doen voor haar rekening, totdat de intake rond is. Daarnaast heeft de parochie de zorg voor die gezinnen, die bij de Voedselbank buiten de boot vallen en voor eventuele nazorg.

Bij de inzegening waren afgelopen weekeinde niet alleen vertegenwoordigers van de parochie aanwezig, maar ook van de gemeente Leudal, van de Voedselbank Midden-Limburg en enkele gezinnen die door de parochie geholpen worden en de dorpsraad van Baexem.

(c) Foto’s: leudal.nieuws.nl

bron: Nieuwsbrief bisdom Roermond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *