Emeritus paus viert verjaardag ‘in huisarrest’

Benedictus XVI viert vandaag zijn verjaardag vanwege de coronacrisis in afzondering. Hij is 93 jaar oud geworden.

“Aangezien we in de arresto domiciliare (‘huisarrest’) leven, zoals zovelen in Italië, zal er natuurlijk niemand op bezoek komen”, zegt mgr. Georg Gänswein, privésecretaris en huisgenoot van de emeritus paus, in een e-mail aan de Duitstalige afdeling van Radio Vaticana. “Maar godzijdank is iedereen in goede gezondheid en in goede stemming.”

Benedictus XVI, aartsbisschop Gänswein en enkele zusters wonen in het voormalige klooster Mater Ecclesiae in Vaticaanstad. Daar wordt de verjaardag gevierd. “De mis, de maaltijden, het verloop van de dag: alles is feestelijker en wordt op de verjaardag afgestemd”, aldus Gänswein. Hij onthult ook wat het voornaamste cadeau aan de jarige job is: zijn nog niet verschenen dikke biografie, geschreven door Peter Seewald.

“De auteur was oorspronkelijk van plan het boek zelf aan de emeritus paus te geven. Helaas maakt de pandemie dit onmogelijk. Nu presenteren wij dit opus magnum (1184 pagina’s) als zijn verjaardagscadeau. Natuurlijk weet Benedictus daar niets van”, mailt Gänswein.

bron: kro-ncrv/katholiek

beeld: © kn Benedictus en Gänswein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *