Dominicaan geeft jongerencatechese over online-liturgie

Br. Michael-Dominique Magielse O.P. (bron: dominicanen.nl).


JongKatholiek houdt op 24 april een digitale catechese-avond met als spreker broeder Michael-Dominique Magielse. In een online-sessie gaat deze dominicaan in op de voor- en nadelen van online-liturgie en over de mogelijkheden om in de coronacrisis tot een ontmoeting met Christus te komen.

JongKatholiek is een onderdeel van het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap en valt direct onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse Bisschoppenconferentie.

Al eerder organiseerde JongKatholiek in deze coronacrisis digitale catechesesessies. Deze waren binnen een week volgeboekt. “Het grote succes hiervan is aanleiding om nu deze eenmalige digitale sessie te organiseren”, zegt projectleider van JongKatholiek, Gerrie Conen.

Aanmelden kan hier >>

Michael-Dominique Magielse O.P. werkt aan de School of Catholic Theologie (TST) van Tilburg University aan een promotieonderzoek naar digitale vormen van liturgie. Hij woont in een dominicanenklooster in de binnenstad van Rotterdam, waar hij zich bezighoudt met digitale vorming van prediking, onder meer via internet en sociale media. Samen met zijn medebroeders maakt hij de podcast ‘Predikers on-air’, met overwegingen op het evangelie van de dag. Michael-Dominique is diaken en bereidt zich voor op de priesterwijding later in 2020.

Magielse was vóór zijn intrede in 2015 bij de Orde der Predikers journalist bij diverse landelijke omroepen (NOS, VARA, NPS) en bij de regionale omroep RTV Utrecht. Hij deed zijn noviciaat in Cambridge, Engeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *