Paus in Gemelli Kliniek – ingreep al lang gepland -update

Paus Franciscus ging deze zondagmiddag naar de Gemelli-kliniek in Rome voor een behandeling. Zoals de Vaticaanse woordvoerder Matteo Bruni verder aankondigde, is daar een chirurgische ingreep aan de gang die al lang gepland stond. De achtergrond is een darmziekte. Tijdens de lunch hield paus Franciscus zijn Angelus-gebed vanuit het raam op het Sint Pietersplein

Paus kondigt reis naar Boedapest en Slowakije aan

Volgens de Vaticaanse woordvoerder Matte Bruni wordt paus Franciscus in de kliniek geopereerd aan diverticulitis.

Diverticulumstenose is een vernauwing van de dikke darm die kan leiden tot constipatie. In het ergste geval kan het leiden tot een perforatie van de darm, een doorbraak en dus tot peritonitis.

Genezing kan enkele dagen duren 
Afhankelijk van de ernst van het incident en het aantal vernauwde divertikels (uitsteeksels) in de dikke darm, kan een ziekenhuisopname enkele dagen duren. Indien nodig zijn meerdere interventies nodig. Diverticulumstenoses zijn meestal te herkennen aan bloed in de ontlasting of andere darmklachten en aansluitende echografische beelden.

Volgens het Vaticaan wordt de paus behandeld door het hoofd van de afdeling MaagLeverDarmChirurgie, Sergio Alfieri. 

Update Franciscus heeft operatie goed doorstaan

“De Heilige Vader reageerde goed op de operatie die onder algehele anesthesie werd uitgevoerd”, liet het Vaticaan gisteravond weten.

Het is niet bekendgemaakt hoe lang de paus nog in het ziekenhuis moet blijven.

De 1964 door Paulus VI. (1963-1978) geopende Gemelli Clinic maakt deel uit van de medische en chirurgische faculteit van de “Katholieke Universiteit van het Heilig Hart” in Rome. De kliniek is vernoemd naar de Franciscaanse priester en mede-oprichter van de universiteit, Agostino Gemelli. De kliniek heeft herhaaldelijk pausen behandeld. 

bron: Vaticaan nieuws – sst /domradio.de

beeld: Vatican Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *