Cyriekardinaal Turkson presenteert pauselijke vredesboodschap (update)

Kardinaal Peter A. Turkson presenteert a.s. dinsdag op een persconferentie de wereldvredesboodschap van paus Franciscus voor aanstaande 1 januari. Deze is getiteld “Dialoog tussen de generaties, onderwijs en werk: instrumenten voor het bouwen van een duurzame vrede”.

Dat maakte de Sala Stampa van het Vaticaan maandag bekend. De 73-jarige Afrikaanse kardinaal bekleedt sinds 2009 een leidende positie in de Curie; hij leidt het Dicasterie voor de Holistische Ontwikkeling van de Mens . Franciscus ontving deze maandag Turkson in audiëntie, zo maakte het Vaticaan bekend.

Wereldvredesdag elk jaar op 1 januari
De katholieke kerk viert elk jaar op 1 januari de Wereldvredesdag, het hoogfeest van de Maagd Maria. Paus Paulus VI heeft deze dag in 1968 in de kerkelijke kalender ingevoerd. Sindsdien schrijven de pausen jaarlijks een boodschap voor dag.

Turkson wordt vergezeld door twee hooggeplaatste medewerkers. Naast hem zullen op het podium zitten de interim-secretaris van de sectie ontwikkelingswerk, zuster Alessandra Smerilli, evenals pater Fabio Baggio, de ondersecretaris van het dicasterie voor vluchtelingen en migranten. Ook Aboubakar Soumahoro, voorzitter van een belangenorganisatie voor ongeschoolde arbeiders in Italië, zal spreken.

bron en beeld: Vatican News

lees ook: Kardinaal verlaat “ontwikkelingsdicasterium”