Hoe gastvrij zijn Nederlandse kerken?

Dit vinden de mystery guests die 75 diensten bezochten

Wie als gast een kerk binnenwandelt, wordt niet altijd gezien of welkom geheten, blijkt uit een steekproef waarvoor 75 kerken anoniem werden bezocht. Hoe gastvrij zijn kerken eigenlijk en wat kunnen ze doen om daar beter in te worden?

door Eline Kuijper in het Nederlands Dagblad

Als mensen welkom worden geheten bij de ingang van de kerk, stijgt het gastvrijheidscijfer.
Als mensen welkom worden geheten bij de ingang van de kerk, stijgt het gastvrijheidscijfer.beeld Alpha Nederland

Je bent geïnteresseerd in het christelijk geloof en besluit een keer een kerkdienst te bezoeken. Hoe groot is dan de kans dat je na afloop nog eens wilt terugkomen? Dat verschilt nogal per kerk, blijkt uit een steekproef onder 75 kerken van heel verschillende stromingen. Is het een kleine kerk, waar je na afloop bij het koffiedrinken vriendelijk wordt aangesproken, dan is de kans groot van wel. Maar is het een grotere kerk waar niemand ziet dat je nieuw bent, dan zou je wel eens teleurgesteld naar huis kunnen gaan. Zeker als je bij het koffiedrinken in je eentje staat. 

De helft van de mystery guests zei na het kerkbezoek niet te willen terugkomen

lees het volledige artikel

download het rapport van Alpha Nederland

beeld: https://www.raadvankerken.nl/files/2020/05/Kerkproeverij-in-coronatijd-afstand1-730×410.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *