Paus zegent met leiders van andere kerken rooms-katholieke bisschoppensynode.

‘Die eenheid gebeurt nu’

REPORTAGE door Hendro Munsterman in het Nederlands Dagblad

 Duizenden jongeren uit verschillende kerken waren zaterdag in Rome bijeen om te bidden voor de vernieuwing van de Rooms-Katholieke Kerk. Onder de duizenden deelnemers op het Sint-Pietersplein ook veertig Nederlandse jongeren. ‘Als iemand vraagt om voor hem te bidden, kun je geen nee zeggen.’

Zaterdagavond zegende paus Franciscus samen met negentien leiders van andere christelijke kerken – onder wie twee vrouwen – de deelnemers aan de bisschoppensynode. Deze begint woensdag en moet bijdragen aan de vernieuwing van de Rooms-Katholieke Kerk. 

‘Heilige Geest, adem van Pinksteren, kom over de deelnemers aan de synode en allen die hier aanwezig zijn’, baden de orthodoxe, anglicaanse, oud-katholieke, protestantse en evangelicale leiders samen. ‘Vervul hen met uw wijsheid en uw moed.’ Gezamenlijk maakten ze daarop het zegenende kruisteken: ‘In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest’.

Nooit eerder nodigde een kerk andere christelijke kerken en hun leiders uit om te bidden voor haar vernieuwing. Nooit eerder kwamen kerkleiders uit zoveel kerken samen om synodeleden van een andere kerk te zegenen. 

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *