Paus Franciscus spreekt de COP28-top in Dubai toe

Paus Franciscus zal van 1 tot 3 december naar de Verenigde Arabische Emiraten reizen om de Conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering bij te wonen, waar hij een toespraak zal houden, bilaterale privébijeenkomsten zal houden en het ‘Faith Pavilion’ in de Expo City van Dubai zal inluiden.

Door Vatican News

In een verklaring van het persbureau van de Heilige Stoel, uitgegeven op donderdag 9 november, staat dat paus Franciscus een toespraak zal houden op de COP28-top die plaatsvindt in Dubai, en deel zal nemen aan verschillende bilaterale bijeenkomsten en het ‘Faith Pavilion’ in Expo City zal inwijden.

Volgens het officiële programma voor het bezoek van de paus aan Dubai van 1 tot 3 december vindt dit plaats ter gelegenheid van de Conferentie van de Partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (COP28).

De Heilige Vader zal op vrijdagochtend 1 december om 11.30 uur vertrekken vanaf de internationale luchthaven Rome/Fiumicino naar Dubai. Hij zal naar verwachting rond 20.25 uur landen op Dubai’s World Central International Airport. Er zal een welkomstceremonie plaatsvinden.

Toespraak voor COP28

Het hart van het bezoek vindt plaats op zaterdag 2 december, wanneer paus Franciscus de deelnemers aan de COP28-top zal toespreken.
Hij zal naar verwachting om 10.00 uur aankomen in Expo City, waar de top plaatsvindt, om zijn toespraak te houden.
Vanaf 10.30 uur en ‘s middags na 15.30 uur zal hij deelnemen aan een reeks besloten bilaterale bijeenkomsten.

Inhuldiging van het Faith-paviljoen

Op zondag 3 december zal de paus om 9.00 uur het “Geloofspaviljoen” inwijden, en bij deze gelegenheid zal de paus woorden van begroeting uitspreken.
Het Geloofspaviljoen zal worden georganiseerd door de Moslimraad van Ouderen in samenwerking met het COP28-voorzitterschap, het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP), de Heilige Stoel en een coalitie van geloofspartners. Het doel is om een ​​boodschap van vrede aan de wereld over te brengen.

Om 10.15 uur reist paus Franciscus naar Dubai/World Central International Airport voor een afscheidsceremonie. Zijn vertrek naar Rome is gepland om 10.45 uur, met aankomst op de luchthaven Fiumicino om 14.40 uur, Romeinse tijd.

bron: Vatican News

beeld Vatican Media, paviljoen Vaticaan in Dubai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *